Glädje Vänskap Gemenskap

Handbollsförening från Knivsta med representationslag i division 3 på damsidan och division 2 på herrsidan samt ungdomslag i alla åldrar från U-19 till handbollslek.

Du vet väl att vi finns på Facebook? Gilla Vassunda IF Handboll och få allt det senaste direkt i ditt flöde.
Handbollssäsongen 2021/2022 är igång!
2021-09-02 17:12
Fotograf Jim Lawyer

Vi hälsar alla nya och gamla handbollspelare välkomna till Vassunda IF Handboll!

Handbollslek för pojkar och flickor födda 2015 och 2016

Vi drar igång 18 sept kl 9-10 i CIK B-hallen

Handbollsskolan för pojkar och flickor födda 2014
Vi drar igång 19 sept kl 9-10 i CIK B-hallen

Nyaste lagen
Flick- och Pojklagen för barn födda 2013 börjar träningen 18 september i CIK B-hallen
P2013 lördagar kl 10-11
F2013 lördagar kl 11-12

Alla våra lag välkomnar nya spelare, så kom och prova på! Prova 2-3 gånger och bestäm dig sedan. Se respektive lags träningstider ovan.

Varmt välkomna till Vassunda IF Handboll!

Årets klädbeställning
2021-08-22 16:42

Nu är det dags för årets klädbeställning.

Du finner allt om detta och vilka rutiner som gäller här under Material fliken och vidare under Klädprovning 2021.

Vassundaspelare i både distriktslag och på riksläger
2021-07-22 10:38
Uttagna P05:or till Upplandslaget: Sam Nikkarinen, Teo Rickmer, Luka Sotra, Benjamin Bergman, Fabian Jareborg, Max Mellberg

Hela 6 spelare från Vassundas P05 är uttagna till Upplands distriktslag. Första matchen blir mot Stockholm en helg i augusti. Lycka till och heja Uppland!

Dessutom är två av våra P05-spelare; Luka Sotra och Teo Rickmer, uttagna till Rikslägret  7-8 augusti, dit det bästa spelarna i årskullen blir inbjudna. Sist Vassunda skickade en spelare till rikslägret var för fem år sedan, och nu kan vi skicka två! Stort grattis och lycka till!

ÄNTLIGEN!
2021-06-04 19:22

Äntligen positiva besked för oss som vill bedriva en meningsfull verksamhet för våra ungdomar och vuxna.

Det är verkligen Glädje, Vänskap och Gemenskap jag känner nu.

Det är fortsatt en relativt hög smittspridning och jag önskar att vi tänker på hur vi kan minimera risker när grupper med människor samlas, möts i trånga passager eller hejar på läktarna.

Handbollssektionen har beslutat att följa kommunens rekommendationer och verksamhet kan då bedrivas enligt kommunens skrivelse nedan:

För verksamma föreningar i våra lokaler gäller nu följande:

• Föreningar tillåts bedriva verksamhet för både barn/ungdomar och vuxna.
  • Barn och ungdomar tillåts delta i matcher och tävlingar. (Vassunda tolkning 2002 och yngre)
  • Matcher och tävlingar för vuxna är inte tillåtet. (Vassunda tolkning 2001 och äldre)
  • Antalet personer som får vistas i en lokal är begränsade till att det ska finnas minst 10 kvm/person men fortfarande max 50 personer. (Vassunda tolkning ej kiosk eller omklädningsrum)
  • Läktaren i Ishallen, A-hallen samt Scengradängen öppnar upp för max 50 personer/läktare. (Vassunda tolkning A-hallen 50 + Läktaren 50)
  • I de lokaler som inte har sittplatser tillåts max 8 personer i stående publik.

Det är föreningarna själva som ansvarar för att restriktionerna följs.

Vi behöver alltså tänka på att:

All verksamhet skall bedrivas på ett smittsäkert sätt och vi i övrigt följer tidigare rekommendationer.

Hall och läktarvärdar skall finnas på plats vid match för att kontrollera att distansering och antal personer på läktare och i hall sköts.

Enstaka matcher spelas mot föreningar från samma region (ca 100 km).

Uppdaterade restriktioner från 1 juni.
2021-06-02 10:35

Regeringen lättade på ett antal restriktioner per 1 juni.

Innan vi kan börja tillämpa dessa behöver handbollsförbundet och kommunen godkänna de nya restriktionerna.

Svenska Handbollsförbundet konstaterar att regeringen har lättat på restriktionerna och lättnaderna föreslås börjas tillämpas from den 1 juni om ”läget tillåter det”.

Mer information finns här: Nuvarande restriktioner förlängs till 1 juni - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

Knivsta kommun har inte släppt någon ny information om vad lättnaderna innebär för oss i kommunen. Jag var i kontakt med dom igår och de arbetar för fullt med hur de ska tolka den senaste informationen.

Min fria tolkning är att när kommunen ger klartecken för träning för spelare äldre än 2002 och spel av enstaka matcher och kanske t o m viss publik så har styrelsen underlag för att ta beslut hur vi ska förhålla oss till detta..

Tills vidare gäller de restriktioner som fanns före den 1 juni.

Jag hoppas att vi får besked från kommunen inom någon dag eller så.

Håkan Medelberg

F2012, 04/10 09:43