SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vassunda Idrottsförening
Skidor

Välkommen till Vassunda IF Skidor
Skidklubben i Knivsta som bedriver barn- och ungdomsträning samt ansvarar för spårdragningen vid elljusspåret. Glädje i rörelse! Modig på skidor! Välkommen att bli med i vårt gäng!

Du kan även följa oss på Facebook, Vassunda IF Skidor 

Stötta gärna vår verksamhet genom att bli medlem eller genom att ge ett bidrag via Swish 123 029 13 02.


Riktlinjer för skidträning med anledning av Coronapandemin

Vassunda IF Skidor följer Svenska skidförbundets riktlinjer för träning under den pågående pandemin. Vi anpassar oss löpande till eventuella ändringar i gällande rekommendationer. 

Självklart ska man inte komma till träning om man känner av minsta symptom!!

Vi håller i - håller ut - och håller avstånd! 
Klubbmästerskap i klassisk stil
2021-02-17 21:36
HD 15-16 och HD 17-18 på startlinjen
Ikväll kunde vi hålla vårt andra klubbmästerskap, denna gång i klassisk teknik, vid elljusspåret. Distanserna varierade mellan 1,7 km, 2,7 km, 3,5 km och slutligen 4,3 km för den äldsta gruppen. Kvällen till ära kunde vi testa ett nytt tidtagningssystem som visade sig fungera utmärkt. Våra barn och ungdomar gjorde som vanligt sitt bästa och kämpade hela vägen in i mål. Några spurtdueller fick vi också se. Tack till alla som ställde upp och även till de föräldrar som kom och bidrog och hejade på. Kvällens resultat hittar du här


Tävlingsarrangemang på hemmaplan - Skidcupen
2021-02-14 13:43
Nummerlapparna har kommit på och starten närmar sig...
I onsdags kväll gick den första tävlingen av stapeln på hemmaplan i den sk. Skidcupen, ett arrangemang där de deltagande klubbarna samlar poäng under två kvaltävlingar som sedan följs av en final. Tävlingsformen är Teamsprint i fri stil. De segrande lagen i respektive åldersklass vinner slutligen en pokal som delas ut vid Skidcupens final den 27 mars i Norberg. Du hittar mer information om Skidcupen här. 

Deltagande klubbar var, förutom Vassunda IF, Storvreta IK, Häverödals SK och Bålsta SK. Lagom med minusgrader och ett stämningsfullt lätt snöfall ramade in kvällen. Barnen kämpade ivrigt och hejaropen skallade runt skidstadion där tävlingen ägde rum. Roligt att vi kunde få till en tävling på vår fina hemmaarena. Stor tack till alla som kom och deltog i och bidrog till genomförandet! Vi ser fram emot nästa deltävling! Mer bilder från kvällen hittar du i vårt bildgalleri. 
Vassunda IF deltog i Bålstafetten
2021-02-04 21:37
Rebecka Lindgren utmanar IK Rex deltagare i uppförsbacken in mot växling.
Förra helgen, lördag den 30 januari, var det ungdoms DM i Bålsta i teamsprint, klassisk stil. Från Vassunda IF hade vi tre lag med som tävlade. I H 11-12 körde Lukas Johnsson och Max Fernkvist, och i samma klass tävlade även Edit Valman tillsammans med Elton Johnsson. I D 13-16 tävlade Rebecka Lindgren tillsammans med Tuva Åhlén. Paren körde två eller tre varv på en kuperad 750-metersslinga. Som ofta i sprintsammanhang var stämningen hög och hejaropen ekade runt banan. Vassundas alla deltagare representerade klubben på bästa sätt, och två fina bronsmedaljer bärgades hem till samlingen genom Rebecka Lindgren och Tuva Åhlén samt Edit Valman och Elton Johnsson.En fin dag som gav mersmak på sprintlopp. 
Klubbmästerskap i fristil
2021-02-03 22:17
I väntan på start...
Ikväll kunde vi hålla det första klubbmästerskapet i fristil för säsongen. Kvällen bjöd på fina förutsättningar med ett stilla snöfall och -6 grader. Vi hade 29 startande barn och ungdomar i åldersspannet 5-17 år, en härlig bredd! De yngsta barnen åkte 1,7 km medan de äldre körde ett, två eller tre varv på vår 2,5km slinga. Efter målgång fick samtliga deltagare en fin vattenflaska som skänkts av vår sponsor Mangold. Stort tack för det! Slutligen också ett stort tack till alla som kom och hjälpte till med arrangemanget och bidrog till att det blev en fin kväll!

Trippel i tävlingar
2021-01-24 16:04
Folke Röös spurtar in mot mål i Häverödal.

Efter en lång coronahöst med bla tävlingsförbud som dessutom kombinerats med snöbrist fick vi så äntligen möjlighet att delta på några riktiga skidtävlingar i Uppland. För några av våra deltagare var det första gången de ställde upp i en skidtävling för Vassunda IF. Så roligt att så många barn och ungdomar anmält sig.

 

Storvreta 16/1 UDM kort fristil:

8 st Vassundaåkare körde runt Storvretas fina banor. Samtliga gjorde fina prestationer och stort grattis till Tuva Åhlén som kom in på en fin 2:a plats i D15-16. Resultaten ligger här.

 

Häverödal 23/1 DM Sprint fristil:

Helgen efter var det drabbning i sprint i Häverödal. Efter veckans hemska töväder, bjöd ändå Häverödal på fina banor för sprint i olika längder för de olika klasserna. Lite sol tittade också fram under tävlingsdagen! Fina insatser från 11 st Vassundaåkare i många olika klasser. Det var en härlig stämning runt skidstadion med ivrigt hejande från alla klubbar i Uppland. Stort grattis till Sixten Röös i H9-10 som knep en 2:a plats samt Tuva Åhlén som kom 3:a i D15-16. Resultaten ligger här och här.

 

Häverödal 24/1 DM medel klassiskt:

Månkarbo skulle ha stått som arrangör för dagens tävling, men då de fick brist på snö flyttades tävlingen  till Häverödal som åter bjöd på en fin varvbana för klassisk teknik. Denna dag var det 9 st Vassundaåkare som ställde upp och försvarade de röda färgerna! Soligt väder och skön temperatur i luften gav fina förutsättningar. Grattis till Sixten Röös 2:a och Folke Åhlin 3:a i H9-10. Flera andra av deltagarna låg också nära pallplats. Riktigt bra kämpat av alla som ställde upp! Resultaten ligger länkade här. (man får klicka vidare själv på hemsidan). 


Mer bilder från tävlingarna finns i Bildgalleriet.