Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vassunda Idrottsförening
Skidor

Välkommen till Vassunda IF Skidor
Skidklubben i Knivsta som bedriver barn- och ungdomsträning samt ansvarar för spårdragningen vid elljusspåret. Glädje i rörelse! Modig på skidor! Välkommen att bli med i vårt gäng!

Du kan även följa oss på Facebook, Vassunda IF Skidor 

Stötta gärna vår verksamhet genom att bli medlem eller genom att ge ett bidrag via Swish 123 029 13 02.
Terrängserien 2019 - medaljdagen
2019-10-22 21:42
Lönen för mödan...
Så var den sista delen av terrängserien 2019 avklarad. Återigen fick vi en skön kväll! Vädret var blåsigt, eklöven singlade ner från träden, men det var en mild temperatur i luften och spåret var hyfsat torrt runt om banan. Många idoga deltagare fick äntligen sin välförtjänta medalj! Vi tackar Långhundra IF för ännu ett år med fint samarbete och väl genomförd tidtagning kring terrängserien. Utan er - inga officiella tider! Under terrängserien 2019 har vi haft totalt 143 startande, varav 36 personer har deltagit vid alla fyra tillfällen. Vi har även haft nöjet att dela ut 76 st medaljer. Vassunda IF tackar för i år och önskar alla välkomna tillbaka nästa säsong! Resultaten hittar du här.
Stjärnjakten säsong 2019/2020
2019-10-06 16:04
Även i år deltar Vassunda IF med mellangruppen i "Stjärnjakten" som anordnas av Svenska Skidförbundet. Alla deltagande klubbar har totalt 30 stjärnaktiviteter som ska genomföras under säsongen, fem av dessa är guldstjärnor som presenteras av några av våra landslagsåkare. Det gäller alltså att samla så många stjärnor som möjligt under säsongen. Avklarade stjärnaktiviteter redovisas genom att en ansvarig person i klubben laddar upp en bild eller film från träningstillfället. Alla klubbar tävlar om möjligheten att få vara med på Ski Tour 2020 i Östersund i februari. Titta gärna in på svenska skidförbundets hemsida och läs mer om Stjärnjakten. 
Rullskidskola nr 2
2019-09-18 20:29
Gemensam uppvärmning med ungdomsgruppen och mellangruppen
I tisdags körde vi rullskidskola nr 2. Efter gemensam uppvärmning inledde ungdomsgruppen med teknikövningar innan de övergick till intervaller i lång uppförsbacke. Mellangruppen fortsatte att öva upp balans och teknik genom att köra olika konade banor. Adolfsbergsskolan bjuder verkligen på fina förutsättningar med bra ytor för våra lekar och teknikövningar. Alla kämpade väl och bidrog till en fin kväll. Några vill inte sluta, vilket tolkas som ett gott betyg... ;-) 
Rullskidskolan igång!
2019-09-11 15:22
Rullskidskola vid nya Adolfsbergsskolan
Äntligen lite skidpremiär! I alla fall för mellangruppen. Ungdomsgruppen är ju redan igång sedan tidigare. Vi har nu ett antal nya låneskidor som Team Sportia sponsrar klubben med. Detta medför att alla i mellangruppen kommer att kunna prova på rullskidor under hösten vid några tillfällen. Till att börja med ytterligare två tisdagar 17/9 samt 24/9. Sedan blir det Terrängserien fyra tisdagar i oktober. 
Höstträning rullskidor
2019-09-02 20:00
Ett glatt gäng vid förra årets rullskidträning vid Alsikeskolan
Nu drar vi igång höstens skidträning för mellangruppen och ungdomsgruppen! 

Vi ses tisdag den 10 september kl 18.30 för den första rullskidträningen vid basketplanen på nya Adolfsbergsskolan i Alsike. Precis som i fjol är det fokus på teknikträning genom lek och bus. 

Ta med dina egna rullskidor om du har. Vi har ca 10 par att låna ut. Du behöver dock ta med egna pjäxor, stavar (gärna till axelhöjd) samt egen hjälm. Ta även med löparskor och vattenflaska. Vi håller på fram till 20.00. 

Kallelse kommer att gå ut till alla via Sportadmin. Vi ser helst att ni svarar där om ni kommer eller inte. 

Nu KÖÖÖÖR vi!