Skidor

Välkommen till Vassunda IF Skidor
Skidklubben i Knivsta som bedriver barn- och ungdomsträning samt ansvarar för spårdragningen vid elljusspåret. Glädje i rörelse! Modig på skidor! Välkommen att bli med i vårt gäng!

Du kan även följa oss på Facebook, Vassunda IF Skidor

Stötta gärna vår verksamhet genom att bli medlem eller genom att ge ett bidrag via Swish 123 029 13 02.

Riktlinjer för skidträning med anledning av Coronapandemin

Vassunda IF Skidor följer Svenska skidförbundets riktlinjer för träning under den pågående pandemin. Vi anpassar oss löpande till eventuella ändringar i gällande rekommendationer.

Självklart ska man inte komma till träning om man känner av minsta symptom!!

Vi håller i - håller ut - och håller avstånd!
ÄNTLIGEN! Första träningen hemma på skidor
2021-01-14 11:00
Igår kunde vi för första gången för den här säsongen hålla träning med riktiga skidor på fötterna! Så härligt! Röd och vit grupp fokuserade på teknikträning inne på skidstadion medan den svarta gruppen körde stakträning och impulser runt elljusspåret.

Till helgen kommer flera barn från Vassunda IF att delta i en coronaanpassad skidtävling Storvreta. Vi håller tummarna för en fin dag.
Nu är den här! Stjärna på skidor - The movie!!!
2020-04-28 19:20
Ett ljus i coronamörkret har tänts! Äntligen kan vi se tillbaka till februari och minnas vår upplevelse i Östersund för nu har skidförbundet lagt upp filmen från finalen i Stjärna på skidor. Den röda Vassundadräkten löper som en tråd genom hela filmen. Missa inte Edits beskrivning av vad som krävs för att ta sig till final eller kungens imponerade min när han ser en Vassundaåkare susa förbi mot mål! Gå in och titta själva. Länken ligger här:

Rapport från finalen i Stjärna på Skidor, Östersund 14-16 februari
2020-02-27 20:39
Vassunda IF hejar fram dameliten på Östersunds skidstadion
Lördagen började tidigt med väckning 07.00. Vi sov i Prolympiaskolan en liten bit ifrån själva skidstadion i Östersund. Vi promenerade upp och fick frukost tillsammans med alla funktionärer som skulle arbeta under evenemanget. Därefter samlades vi för att få komma in och provåka banan på stadion och se var vi skulle tävla senare på dagen. När teståkningen var klar fick vi tid att gå runt och samla på mössor och andra reklamartiklar i de olika sponsortält som fanns på området. Vi provsmakade gruyèreost, körde stakmaskin, snackade med norrmän, gjorde egna hejaskyltar med mera... Humöret var på topp! Efter lunch var det dags för damerna att köra sitt första lopp i Tour 2020, 10 km fristil intervallstart. Vi hejade så mycket vi kunde från läktaren tills vi var tvungna att gå iväg till startområdet. Sedan var det vår tur att kliva ut på arenan... Mellan damernas och herrarnas lopp var det nämligen dags för finalstafetten i "Stjärna på skidor" inne på Östersunds arena.  Det blev en spännande stafett med ganska röriga växlingar mellan de olika sträckorna, men barnen löste det på bästa sätt och vi hejade på varandra för fullt. Efter målgång var det en spänd väntan på slutresultaten då klubbarna ställde upp med flera olika lag.
Inbjudan till Vassunda skidan 2020
2019-12-18 20:53
Nu finns inbjudan till Vassunda skidan 2020.
Boka in redan nu, Söndag den 9 Februari.
Anmälan görs via tävlingskalendern. - länk längst till höger.
Terrängserien 2019 - medaljdagen
2019-10-22 21:42
Lönen för mödan...
Så var den sista delen av terrängserien 2019 avklarad. Återigen fick vi en skön kväll! Vädret var blåsigt, eklöven singlade ner från träden, men det var en mild temperatur i luften och spåret var hyfsat torrt runt om banan. Många idoga deltagare fick äntligen sin välförtjänta medalj! Vi tackar Långhundra IF för ännu ett år med fint samarbete och väl genomförd tidtagning kring terrängserien. Utan er - inga officiella tider! Under terrängserien 2019 har vi haft totalt 143 startande, varav 36 personer har deltagit vid alla fyra tillfällen. Vi har även haft nöjet att dela ut 76 st medaljer. Vassunda IF tackar för i år och önskar alla välkomna tillbaka nästa säsong! Resultaten hittar du här.