SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vassunda Idrottsförening
Skidor
Rapport från finalen i Stjärna på Skidor, Östersund 14-16 februari
2020-02-27 20:39
Vassunda IF hejar fram dameliten på Östersunds skidstadion
Lördagen började tidigt med väckning 07.00. Vi sov i Prolympiaskolan en liten bit ifrån själva skidstadion i Östersund. Vi promenerade upp och fick frukost tillsammans med alla funktionärer som skulle arbeta under evenemanget. Därefter samlades vi för att få komma in och provåka banan på stadion och se var vi skulle tävla senare på dagen. När teståkningen var klar fick vi tid att gå runt och samla på mössor och andra reklamartiklar i de olika sponsortält som fanns på området. Vi provsmakade gruyèreost, körde stakmaskin, snackade med norrmän, gjorde egna hejaskyltar med mera... Humöret var på topp! Efter lunch var det dags för damerna att köra sitt första lopp i Tour 2020, 10 km fristil intervallstart. Vi hejade så mycket vi kunde från läktaren tills vi var tvungna att gå iväg till startområdet. Sedan var det vår tur att kliva ut på arenan... Mellan damernas och herrarnas lopp var det nämligen dags för finalstafetten i "Stjärna på skidor" inne på Östersunds arena.  Det blev en spännande stafett med ganska röriga växlingar mellan de olika sträckorna, men barnen löste det på bästa sätt och vi hejade på varandra för fullt. Efter målgång var det en spänd väntan på slutresultaten då klubbarna ställde upp med flera olika lag.
Vassunda IF kom på en hedersam tredjeplats och gruppen bärgade därmed en fin pokal att ta med hem till klubbhuset, förutom egna medaljer. Prisutdelare var ingen mindre än Linn Svahn och barnen var alla stolta och glada över prestationen. De barn som hade kört den sista sträckan in i mål fick fint besök i målfållen av ingen mindre än vår kung! Mycket stort och så roligt att han tog sig tid att prata lite med barnen som var där. En fantastiskt fin dag avslutades sedan med ett besök i vallabussen där vallachefen Anders Niemi visade och berättade om bussen och dess innehåll. Varje åkare har ca 40 par skidor som de väljer bland när de ska tävla. Det finns tio vallare som kan arbeta inne i bussen samtidigt och det finns ca 1000 par skidor ombord... Otroligt många skidor!!

Kvällen avslutades på en pizzeria inne i centrala Östersund innan vi alla mätta och trötta somnade på våra knarrande luftmadrasser. 

På söndagen fick vi möjlighet att åka skidor ovanför det avstängda tävlingsområdet. Vi fick tillfälle att träna fristilsåkning och utmanade oss i en riktigt lång backe. Ett kul och roligt träningspass som avslutades med en utrustningsstafett innan vi åter fick lunch på arenaområdet och det var dags för hemfärd eller vidarefärd till sportlovsorter.

 Vilken fantastiskt rolig helg vi var med om!! Barnen skötte sig utmärkt hela tiden och så även de vuxna. Det var otroligt inspirerande att få denna upplevelse som är något utöver det vanliga. TACK till alla som var med och till alla som hjälpte till. Stort tack även till Svenska skidförbundet och Jenny Limby som ansvarar för just detta.Massor av bilder från helgen hittar ni i vårt bildgalleri.

Nyhetsarkiv
PM Vassundaskidan 20232023-02-01 18:09
Rullskidskolan igång!2019-09-11 15:22
Höstträning rullskidor2019-09-02 20:00
Spårstatus2018-12-15 23:50
Terrängserien del 4 2018-10-24 16:20
Barnens Vasalopp 20182018-03-03 17:50
Terrängserien 20172017-10-04 21:38