P2012

Hej

Vi är så glada att det är så många barn som vill spela handboll. Det är en underbar lagsport med så mycket variation, bollkontroll, smidighet, styrka, snabbhet, samarbete och inte minst mod då handboll är en tuff sport. Är ert barn sugen på att prova på så hör av er till oss tränare genom mail: p2012.handboll@vassundaif.se.
Det är ok att vara med och prova på vid två tillfällen, därefter behöver ni ansöka om medlemskap i Vassunda IF, detta för att försäkringen skall gälla och för att vi skall få LoK stöd.

Micke, Malin, Lars, och Andreas
Hösten 2022 Info
2022-05-18 21:06

Hej,

Vi kommer som vanligt börja med MixRace i Augusti, mera information och anmälan det kommer. Vi har ännu inte planerat när träningarna skall börja på allvar igen, men troligen i september.

Inför kommande säsong så kommer vi behöva mera hjälp av er föräldrar, vi behöver någon som håller i Fiket och allt runt i kring det med hallansvar mm. Att vara ansvarig innebär inte att man förväntas göra allt, ni håller i planeringen och delegerar till alla andra föräldrar. Vi skulle också vilja att föräldrar med erfarenhet av att ha spelat handboll kliver fram, vi behöver hjälp med träningarna. Allt ni kan bidra med i form av erfarenhet och kunskap hjälper oss framåt. För att tillföra lite handbollskunskap så kommer vi ha med oss 1-2 ungdomsspelare från och med i höst.

Lagledare: Micke (Svante M)

Tränare: Malin (Axel), Lars (Ture), Andreas (Edward)

Kassör: Teresia Ekberg (Olle K)

Fika/Hallansvariga: gärna 2 personer - SAKNAS

KIOSK- OCH HALLVÄRDSANSVAR

Materialansvarig: Lisen Stockman (Samuel) hanterar beställningar av overaller, bollar och annat vad det nu kan vara.

Nedan finns lite information om matchspelet kommande höst. Det blir såklart storplan framöver👍.

"Flickor och Pojkar U10 har möjlighet att välja mellan spelformerna 6 mot 6 eller 5 mot 5 (6 utespelare plus målvakt, eller 5 utespelare plus målvakt). De båda spelformerna använder sig av påhängsribba vid spel med fullstora mål. Skillnaden i spelformerna förutom olika antal spelare på planen, är att spelformen 5 mot 5 utövas i de så kallade "icke fullstora hallarna" eller på kortplan. 6 mot 6 spelas i den utsträckning som är möjlig på stor plan (40x20). I dagsläget är det en brist på kortplan inom distriktet. De föreningar som inte har tillgång till en ”icke fullstorplan” eller har en kommun som inte investerat i en kortplan, har vid hemmaarrangemang möjlighet att hitta egen lösning för att tillfälligt skapa en kortplan. Detta med hjälp av tex quiqplay mål, tejp, plättar eller annan fantasi/kreativitet för att göra det möjligt att genomföra arrangemanget. Målsättningen är att etablera kortplan i flera av våra kommuner under de kommande åren.

U10 spelar sammandrag, vilket innebär att flera lag träffas i en hall och spelar flera matcher vid ett och samma tillfälle. Dessa sammandrag planeras att genomföras tre gånger per termin, i det som HF Öst benämner som Höstens och Vårens Spel. Inga resultat ska rapporteras till förbundet, därför finns inte resultat och tabeller i resultatportalen."

Handboll Öst

/Micke