TRÄNINGAR

TRÄNINGAR VÅREN 2022

Vill du börja spela pingis?  Tyvärr är nu alla grupperna fulla inför våren 2022. Om man vill ställa sig i kö inför hösten kan man kontakta Rolf Olofsson på rolf@olofsson-ou.se.

Vi erbjuder träning för barn och ungdomar från 8 år och uppåt i fyra olika nivåer: Pingisskola 1, Pingisskola 2, Träningsgrupp, Tävlingsgrupp. I alla grupper tränar vi åldersintegrerat. Vi har totalt plats för 48 ungdomar i Högåsskolans fyra grupper samt 22 ungdomar i i tävlingsgruppen i Björkhallen vilket blir totalt  70 ungdomar som kan få möjlighet att spela.

Pingisskola 1
Pingisskola 1 är vår nybörjargrupp och vänder sig till barn och ungdomar som vill börja spela pingis. Pingisskola 1 tränar under vårterminen 2022 i Högåsskolans idrottshall i Knivsta på fredagar klockan 16.30-17.30.Träningsavgiften för Pingisskola 1 är 700 kronor.  Det tillkommer en administrativ avgift 49 kronor på fakturan.
Utöver träningsavgift betalar du en gång per år en avgift för medlemskap i Vassunda IF. Den kostnaden är 100 kronor per år för barn och ungdomar under 15 år och 200 kronor per år ifall man är äldre än 15 år alternativt 400 kronor för ett familjemedlemskap.

Pingisskola 2
Pingisskola 2 är vår fortsättningsgrupp och vänder sig till barn och ungdomar som har spelat en termin i Pingisskola 1. Pingisskola 2 tränar under vårterminen 2022  i Högåsskolans idrottshall i Knivsta på onsdagar klockan 16.30-17.30. Träningsavgiften för Pingisskola 2 är 700 kronor per termin. Det tillkommer en administrativ avgift 49 kronor på faktura.

Träningsgrupp 1 och 2
Träningsgruppen vänder sig till barn och ungdomar som har spelat minst två terminer. Träningsgruppen är till för de som vill träna men inte tävlar regelbundet. Vi har delat in träningsgruppen i två grupper för att många ska få möjlighet att träna. Tyvärr ingen möjlighet att spela i båda grupperna.
Träningsgrupp 1 tränar i Högåsskolans idrottshall i Knivsta på onsdagar 17.30-18.30.
Träningsgrupp 2 tränar i Högåsskolans idrottshall i Knivsta på fredagar 17.30-18.30.

Träningsavgiften för Träningsgrupp 1 och 2 är 700 kronor per termin. Det tillkommer en administrativ avgift 49 kronor på faktura.

Ledare för grupper som tränar i Högåsskolan är Victor Karlsson, Rasmus Bergman och Joel Michelgård.

Tävlingsgrupp
Tävlingsgrupp vänder sig till ungdomar från 8 år och t o m 18 år. Den här gruppen är för de som tävlar regelbundet. Tävlingsgrupp tränar under ledning av tränare i Björkhallen i Vassunda på måndagar och torsdagar. Under träningen delar vi in ungdomarna i grupper utifrån spelnivå.
Tävlingsgrupp tränar mellan 18.30-20.00 (uppvärmning från 18.15).
Träningsavgiften för Tävlingsgrupp är 900 kronor per termin. Det tillkommer en administrativ avgift 49 kronor på faktura.
Utöver träningsavgift betalar du en gång per år en avgift för medlemskap i Vassunda IF. Den kostnaden är 100 kronor per år för barn och ungdomar upp t o m 15 år och 200 kronor per år för ungdomar 16 år och äldre alternativt 400 kronor för ett familjemedlemskap.

Seniorträning
På tisdagar klockan 19-21 är det öppen träning för alla seniorer (fr o m 18 år). Ungdomar som tävlar är välkomna men träningen är inte tränarledd. Det är oftast möjligt för seniorer att träna på något enstaka bord måndagar och torsdagar 18-20, men ungdomsträningen har förtur. På söndagar öppen 10-12 träning. Seniorer som tävlar betalar en avgift motsvarande licensavgiften vilket är 650 kronor per säsong för närvarande.

Vuxen motionär
På tisdagar mellan klockan 18-19 tränar vi föräldrar eller andra vuxna som spelar som motionär i Björkhallen. En gång per år en avgift för medlemskap i Vassunda IF på 200 kronor.

Öppen träning
På söndagar klockan 10-12 har alla medlemmar i Vassunda IF bordtennis möjlighet att träna i Björkhallen i Vassunda. Observera att träningen inte är ledd av ledare. Om du vill träna en söndag, ta kontakt med styrelseledamot Per Gustafsson på telefonnummer 0705-48 60 48.
Hur smittläget påverkar träningar
Riktlinjer under pandemin
Vassunda IF Bordtennis följer riktlinjer från Riksidrottsförbundet, Svenska bordtennisförbundet samt förstås Fokhälsomyndigheten och den nya lagen som beslutades den 10 januari 2021.

Björkhallen, Vassunda
Vi har en hall som är drygt 700 kvadratmeter stor med stor volym så var och en har minst 30 kvadratmeter.
När vi tränar är vi ju i regel fem meter från varandra på var sin sida av bordet.

Råd & rekommendationer

• Vara ombytta när man kommer till hallen och gå direkt ut i hallen, dvs inte umgås i omklädningsrum.
  • Sprita/Tvätta händerna före och efter träning.
  • Undvik att skaka hand efter matcher
  • Försöka att hålla avstånd (2 m)
  • Det vore bra om vårdnadshavare undviker att vara i hallen

Läs "Coronaprotokollet inaktiveras" från SBTF (uppdaterad 2022-02-11) Följ den här länken!

"Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.”

Restriktioner upphävda den 9/2
Torsdagen den 3 februari meddelade regeringen att samtliga restriktioner med anledningen av spridningen av covid-19 upphävs från och med den 9 februari.