SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vassunda Idrottsförening
Handboll
Glädje Vänskap Gemenskap

Vid skada - Gjensidige
2020-08-29 07:54

Svenska Handbollförbundets försäkringspartner är Gjensidige.

Tillsammans med Gjensidige har vi sett över och moderniserat vår försäkring. Vi vill ligga steget före och har därför satsat på att skapa ett aktivt stöd för alla att komma tillbaka till handbollen efter en eventuell skada. Invaliditetsersättningen för skador som ger mindre än 10% medicinsk invaliditet har bytts ut mot en ny tjänst som kallas Aktiv vårdLäs mer om aktiv vård här >>

Telefonnumret vid skada är: 0771 - 326 326
Skada kan även anmälas via: www.gjensidige.se/handboll

Vill du läsa mer om försäkringen finns mer information i Gjensidiges broschyr, klicka här.

Licens från 15 år men registrera alla som är aktiva handbollare oavsett ålder.
Samma åldersgräns gäller som tidigare år, det vill säga nu skall alla lag från 15 år (i år födda 2003 och äldre) och uppåt ha en laglicens. Dock vill Svenska Handbollförbundet att alla spelare registreras (oavsett ålder). Det sistnämnda är för att vi inom handbollen skall få en bättre överblick över hur många ungdomar som spelar handboll. Det blir allt viktigare, inte minst vid jämförelser med andra idrotter och vid tilldelningen av ekonomiska medel från Riksidrottsförbundet (RF), att kunna visa hur många vi är. 

Det är distrikten som till SHF redovisar antalet lag per föreningen har som deltar i seriespel. Har föreningen ungdomar/seniorer i någon form av annat lag/verksamhet kan även dessa registreras som aktiva och laget anmäls särskilt till SHF. Föreningen skickar då själv in information om lag som enbart tränar eller som spelar enstaka cuper till SHF. För dessa beror licenskostnaden på omfattningen träning/spel. 

Försäkringsinnehåll
Alla som omfattas av full licens har samma försäkringsnivå. Lag som sätts samman för enstaka event i, Rullstolshandboll, Gående handboll eller annan tillfällig aktivitet, omfattas inte av "Aktiv vård" men av alla övriga moment. Ungdomar som spelar i lag upp till 15 år omfattas i samma omfattning som de licensierade spelarna inkl. "Aktiv vård". 

I försäkringen ingår som tidigare ersättning för de kostnader som uppstår vid ett akutbesök hos läkare (resor och sjukvårdskostnad) - max 500:-, samt för tandskador, medicinsk invaliditet >=10%, sönderklippta kläder och dödsfall. Dessutom ingår krisförsäkringen. 

Registrering av spelare- Ange som "Aktiv"
Alla licenspliktiga spelare ska registreras via klubbens IdrottOnline-sida. I "Administrationsmodulen" under "Personer" där alla medlemmar registreras, ska alla spelare anges som "Aktiva". Genom denna registrering blir spelarna "synliga" för SHF och Gjensidige. Observera att man tills vidare inte behöver fylla i någon licens för spelaren. Hur ni går till väga med att registrera era spelare finner ni i RF:s manual som kan hämtas under idrottonline.se, välj "Support" och "Instruktioner" samt gå vidare till "Administration" och "Personer". OBSERVERA att om man har ett annat föreningsregister så finns funktioner där man via Excel kan importera poster till IdrottOnline. 

Frågor om detta ställs till supporten IdrottOnline: 
https://idrottonline.se/servicecenter, eller till 08-699 61 50 (telefon tid mån-tors 12-15). Ange i ditt ärende till supporten så konkret som möjligt vad ärendet gäller. Bifoga även: 

  • Ditt namn
  • Namnet på föreningen det gäller.
  • Vid eventuella felmeddelanden (kopiera hela felmeddelandet, eller bifoga det som en bild). Beskriv även hur du gick tillväga när felmeddelandet uppstod.
  • Vilken del av sidan som det rör, alltså Medlemsregister
  • Vilket operativsystem (Windows XP, MAC, VISTA) och webbläsare (Internet Explorer, Firefox, OPera) du använder. 

OBS! Tänk även på att skriva ett ämne i ämnesraden i mailet så att ditt mail inte hamnar i vårt spamfilter. 

Insamling av uppgifter/betalning
SDF:en redovisar till SHF senast den 1 augusti vilka lag som respektive förening anmält till distriktens seriespel. SHF fakturerar sedan i september föreningarna samma antal laglicenser som man har anmält lag (till SHFs serier och SDF:ens serier). Lag kommer inte att tillåtas delta i seriespel om man inte betalat laglicensen. 

Avgift

Följande avgifter har fastställts för seriespelande lag av förbundsstyrelsen: 

Lag i Elitserien, Allsvenska och Division 1 = 7.500:-/lag

Lag i Division 2 och lägre serier, old girls, old boys = 3.750:-/lag.

Juniorer och A-ungdom = 2.300:-/lag

Om föreningen har ungdomslag som deltar i både det egna SDF:et och annat SDF betalar man laglicens med 1000:- som licenskostnad för deltagande i den andra serien. 

Lag som endast tränar eller spelar en cup (t.ex. Trim-SM): 1.400:-/lag.
För lag som sätts samman av ej registrerade spelare för en turnering i Beachhandboll eller lag i Rullstolshandboll eller Gående handboll alt. nya former av tillfälliga lag kan försäkring tecknas till en kostnad av 150:-/event. Personuppgifter på berörda spelare måste ges till SHF - kontakt nedan - i samband med att licens tecknas. 

Kontakt på Svenska Handbollförbundet
Adam Engström
08-699 65 56
adam.engstrom@handboll.rf.se

FLER FÖRSÄKRINGAR
På Gjensidiges hemsida kan Du finna all information om vad som gäller för försäkringsfall: www.gjensidige.se/handboll

Du kan även se information om RF:s Grundförsäkring på Folksams hemsida: www.folksam.se/forsakringar/idrotta/forsakringgenomrf

Nyhetsarkiv
Tårtkalas och MixRace2024-04-17 19:54
2024-01-11 08:07
Tårtkalaset 20232023-04-25 19:54
2023-02-02 12:46
Herrarna kvar i div 22022-04-03 19:53
Årets klädbeställning2021-08-22 16:42
ÄNTLIGEN! 2021-06-04 19:22
Vassundavepan på plats!2021-02-11 20:34
Vid skada - Gjensidige2020-08-29 07:54