SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vassunda Idrottsförening
Handboll
Glädje Vänskap Gemenskap

Tävlingskommitté
Roll Ansvarig  Funktionsmail 
Tävlingskommitté Rickard Lans styrelse.tavling.handboll@vassundaif.se
Tävlingsansvarig Rickard Lans tavling.handboll@vassundaif.se
Träningsadministratör VAKANT traning.handboll@vassundaif.se
Funktionärsadministratör Håkan Medelberg funktionar.handboll@vassundaif.se
Domaradministratör Maria Fornemo domare.handboll@vassundaif.se
Schysstmatch – möte i U12-U19

Nu inför vi Schysstmatch – möte i U12-U19.

 • ett kort möte vid sekretariatet fem minuter före matchstart för att skapa en trygg matchmiljö.

Innan jul arrangerade Handbollförbundet Öst en digitalträff för alla serieanmälda lag i åldersklasserna pojkar 12 upp till och med pojkar 16. Över 120 representanter deltog på mötet tisdagen den 12 december som framför allt handlade om klimatet ute i hallarna. Hur vi tillsammans kan bryta den negativa trend vi ser och de allra viktigaste hur vi tillsammans får fler domare att stanna längre.

 

Under kvällen presenterades idén om att införa ett Schysstmatch - möte vid sekretariatet fem minuter före matchstart. Syftet med mötet är att påminna om allas ansvar att samarbeta som ett team, allt för att matchen ska genomföras på ett schysst sätt på planen, på bänken och på läktaren. Liknande möte kommer att genomföras för flickor 12 upp tom flickor 16, måndag den 29 januari. Kallelse till den träffen kommer inom kort.

Nu har vi haft julledigt och tar som sagt nya tag. Till helgen startar serierna igen och vi har ingen tid att spilla. Från och med 13 januari ska Schysstmatch – mötet genomföras i åldersklasserna U12-U19 (både flickor och pojkar).

 

Bifogat hittar ni underlag för hur Schysstmatch – mötet ska genomföras samt ett underlag i A6 som ni kan skriva ut (och laminera om ni vill 😊), skapa ett hål i överkanten och trä på ett band för att sedan låta matchvärden ha den runt halsen.

I skrivande stund arbetar vi också med att sprida informationen inför helgen i våra kanaler, men tar gärna hjälp av er föreningar. Vidarebefordra mailet till de ledare/tränare, funktionärer, matchvärdar osv.  

 

Nyheten finns att sprida på vår hemsida
https://handbollost.se/hf-ost/nyheter/nyheter/2024-01-11-nu-infor-vi-schysstmatch---mote-i-u12-u19

Information och nyheter från förbundet

Hej alla funktionärer,

 

Riktigt bra jobbat av er alla som nu kommit igång ordentligt med arbetet i sekretariaten, som har lärt om och lärt nytt i samband med att det nya elektroniska protokollet införts. Det sker hela tiden ett kontinuerligt arbete med Profixio som består av många olika delar där EMP är ett område. Utvecklingsinsatserna för EMP är flera, vissa punkter är högprioriterade medan andra hamnar lite längre ner på listan. Ni kommer kunna se förändringar efter hand under hela säsongen.

 

Här kommer lite samlad information och en del nyheter: 

 

 • Fyll ALLTID i tidtagare, detta görs under “Matchfunktionär”. Sekreteraren skrivs in automatiskt och är alltid den som loggat in och öppnat det elektroniska matchprotokollet. Använd inte föreningsinlogg!
 • I de (sällsynta) fall där domare inte är tillsatta (inlagda) i förväg och syns i protokollet ska de skrivas in manuellt. Det ska komma ett fält för detta under ”Matchfunktionärer”, dvs samma ställe där man skriver in tidtagare. Innan den funktionen finns, skriv in domarnas namn i Textfältet som ligger under “Redigera händelse”.  
 • Lagen behöver inte längre visa upp/ha med sig en laguppställning på papper OM de själva lagt in laguppställningen (och startsjua)  via Profixio. Detta måste göras senast 1 timme före matchstart. Om det finns spelare eller ledare som de inte har kunnat lägga in i Profixio så måste de meddela er så att ni kan lägga in dessa manuellt. 
 • Man kan nu Ladda upp Matchprotokollet med laguppställning innan man trycker på Matchstart. Start 7:an syns dock inte, den kommer efter man tryckt Matchstart. Detta kommer att åtgärdas.
 • Vid elitmatcher med TV-sändning får TV tillgång till laguppställningen 30 min innan match via deras api.
 • När det gäller godkännande av matchprotokollet så har man ändrat i tävlingsbestämmelserna. När ett lags ledare efter matchen inte kommer fram till er för att godkänna matchprotokollet ska vi inte heller kryssa i att de har godkänt utan vi väljer att inte kryssa och ändå skicka iväg protokollet. Denna funktion är dock ännu inte genomförd i EMP. 
 • Nytt för denna säsong är att tiden för utbildningstimeouten i matcher upp till U14 inte längre behöver noteras. Timeout-knapparna används alltså endast från U15 och uppåt när ledare tar en lagtimeout. 
 • Kom ihåg att Markera Tilldömd 7-m innan resultatet av 7-m-kast. Om du har glömt det kan du alltid lägga till händelsen innan halvleken är slut. 
 • I vissa matcher tillsätts DI (Domarinstruktör). Dessa syns än så länge som delegat på protokollet men det kommer troligen att ändras. DI sitter ju alltid på läktaren och ska därför inte godkänna matchprotokollet. Det är därför viktigt att du INTE kryssar i att DI godkänner protokollet. 
 • Det är viktigt att man ALDRIG går in i registreringsläge (inloggad) på en match där man inte ska sitta som funktionär. Matchen blir då låst till den person och matchprotokollet kan inte öppnas av någon annan. 
 • Utvisning som löper in i 2:a halvlek ligger inte kvar, använd matchklockan eller whiteboard kort. Rättelse på detta kommer att genomföras. 
 • Skadad spelare ligger kvar i EMP från 1:a till 2:a halvlek. Bocka ur detta. Rättelse på detta kommer att genomföras. 
 • Inför steg 2 i USM finns nu funktionen rapportering av Fair Play. Efter varje match ska domarna rapportera fairplay-poängen till er och när ni stänger en match som ni registrerat i EMP dyker det upp en ruta för Fair Play-registrering. Där anges poängen för varje kategori i enlighet med domarnas bedömningar (se bild): Fair play

 

Skapa konto på Profixio efter FU1 och F2 utbildning

Efter anmälan och blivit antagen till en utbildning på Idrott online.

 • Surfa in på Svenska handbollförbundet (onlineacademy.se)
 • Klicka på Glömt lösenord och ange din e-postadress.
 • Då ska du få en länk som du kan bekräfta och skapa inloggningsuppgifter.
 • Väl inloggad så kan du nya kurs ligga under Mina kurser eller Min Historik beroende på när du genomförde kursen senast.
 • Kursen ska heta FU1 2023 eller FU2 2023.
 • Klicka på alla sidor och avsnitt i kursen och när du har genomfört alla delar så står det 100% Complete uppe till vänster.
 • Ladda ner diplom som du har tillgänglig vid sekretariatet om du behöver bevisa att du är godkänd funktionär. Mejla en kopia till mig så har jag koll på vilka funktionärer vi har som är godkända.

 

Lycka till!

Funktionärsgrupp på FaceBook

Det finns en grupp på Facebook främst för funktionärer, ledare och lagansvariga där vi snabbt kan pusha information om nyheter i secket eller om något lag vill annonsera om behov av funktionärer till kommande matcher.

 

Gruppen heter Vassunda Funktionärer och är en sluten grupp där man efter insläpp kan göra inlägg.

 

Välkommen!

Domaransvariga säsong 2023/2024
 Lag Ansvarig  Telefon  Mail 
Herr jr Anki Hambäck   anhamback@yahoo.se
Dam jr Alexandra Helgesson 0708-39 54 06 sandra_helgesson@hotmail.com
P2008/09 Alexandra Helgesson 0708-39 54 06 sandra_helgesson@hotmail.com
F2008/09/10 Magnus Nikkarinen 0739-035328 magnusnikkarinen@hotmail.com
P2010 Jenny Eriksson/Per Larsson 070-2606266/073-3461467 jenny.e.eriksson@gmail.com / larsson.r.per@gmail.com